Leontine Borsato

Beau Monde

Tijdens de uitreiking van de Beau Monde Awards viel de cover met daarop de vier Voetbalvrouwen in de prijzen! Het bijzondere gala, dat dit jaar voor het negende achtereenvolgende jaar plaatsvond in het Amstel Hotel in Amsterdam werd gepresenteerd door Lieke van Lexmond en er waren opnieuw erg veel gasten.

De Beau Monde Style Award, voor de stijlvolste glamourvrouw van het jaar, is gewonnen door presentatrice Quinty Trustfull. Zij kreeg de meeste stemmen van de Beau Monde-lezers en liet haar concurrenten Sylvie van der Vaart en Estelle Gullit achter zich.
De Make Over Award, voor de meest geslaagde metamorfose in Beau Monde, is gewonnen door Anita Witzier, met haar Make Over als Annie Lennox. Caroline Tensen als Prinses Diana en Maria Kooistra als Jane Fonda grepen naast de prijs.

Lone van Roosendaal, Nicolette van Dam, Sophie van Oers en ik waren genomineerd voor De Covergirl Award. Meewerken aan de dergelijke reportage doe je natuurlijk niet in de hoop een onderscheiding te krijgen, maar eerlijk is eerlijk, als ik genomineerd word vind ik het wel ook erg leuk om hem te winnen! Mijn collega’s waren helaas verhinderd, maar volgens de lezeressen waren wij de mooiste covergirls van 2008, en daarom ontving ik de Beau Monde Award – in de vorm van een schitterend collier van Asscher Diamonds. De andere genomineerden waren Patty Brard en Angela van Hulten.

Mike van den Toorn heeft met zijn foto’s een prachtige prestatie neergezet! Het is natuurlijk best een ingewikkelde klus om vier vrouwen op één foto te laten stralen. De verhoudingen en composities moeten allemaal op elkaar afgestemd zijn. Dat geldt overigens ook voor de styling en de visagie, ook zij hebben uitstekend werk geleverd. Al met al is het een hele mooie cover geworden en ik vind het leuk dat het volgens de lezeressen de mooiste van het afgelopen jaar was!
Dus lieve Beau Monde-lezeressen, namens alle Voetbalvrouwen: Dank jullie wel!Liefs,

Leontine