Leontine Borsato

Oktober is borstkankermaand

Oktober is borstkankermaand! Misschien niet het leukste onderwerp maar wel ongelooflijk belangrijk om bij stil te staan. Borstkanker is de meest voorkomende vorm van kanker bij vrouwen en maakt jaarlijks duizenden slachtoffers.

Er zijn gelukkig veel stichtingen en goede doelen die zich inzetten voor de belangen van (ex-)kankerpatiënten. Stichting Wij | allemaal is er één van. Zij proberen met name het leven met kanker een stukje dragelijker te maken. Inmiddels kan ik ze feliciteren met hun 1-jarig bestaan! Hartelijk gefeliciteerd met jullie eerste jaar en ik hoop dat jullie in de toekomst nog vele lichtpuntjes mogen betekenen in de levens van de mensen die getroffen zijn door deze ziekte!

Dat Wij | allemaal een belangrijk doel dient mag duidelijk zijn. Zij doen dat bijvoorbeeld door het opzetten van lotgenotencontact. Maar zij organiseren ook allerlei leuke activiteiten zoals een sportdag of een wijnproeverij voor (ex-)kankerpatiënten en hun naaste familie en vrienden. De bedoeling hiervan is dat de vaak moe gestreden (ex-)kankerpatiënten positieve energie (blijven) krijgen door het doen van leuke dingen en zo positief in het leven blijven staan. Is dat niet iets wat we allemaal willen? Bovendien is een positieve levenshouding van het grootste belang omdat het een gunstige invloed heeft op het genezingsproces.

Uiteraard kan zo’n stichting niet zonder vrijwilligers die geheel belangeloos meewerken aan deze prachtige doelstelling. Gelukkig kunnen we ze ook steunen door donateur te worden. Je kunt hier alles over lezen op hun site.

Liefs,

Leontine