Leontine Borsato

Leontine in Voetbalvrouwen!

Leontine heeft een hoofdrol in de serie Voetbalvrouwen, welke vanaf januari op televisie te zien was. De serie speelt zich af rondom vier vrouwen, waarvan de man allemaal in de voetballerij werkzaam zijn. Inmiddels zit Leontine middenin de opnamen van de tweede serie afleveringen waarin ze opnieuw de rol van Liz Duivendrecht zal vertolken.

Leontine speelt o.a. samen met  Bas Muijs, Barry Atsma, Nicolette van Dam, Lone van Roosendaal, Mike Weerts en Sophie van Oers. De tiendelige serie gaat over vier vrouwen van voetballers van Heros, een fictieve voetbalvereniging die speelt in het even fictieve Daltonstadion in Amsterdam. Alle clichés over de vrouwen van topspelers passeren de revue. "Het eindeloze en nutteloze shoppen, de ijdelheid en mediageilheid, de ruzies en de onvermijdelijke ontrouw, alles is in de serie te zien," aldus de makers.

In het eerste seizoen speelde Leontine in de rol van Liz vooral de vrouw van voetbaltrainer Arjan Duivendrecht, die met zichzelf in de knoop zat. Aan het eind van het eerste seizoen stierf Arjan.
In de tweede reeks afleveringen zal het nu meer om Liz zelf gaan.

Leontine: "Bij een nieuwe serie moet een karakter nog vorm krijgen, het is even zoeken naar de manier waarop Liz met situaties en emoties omgaat. Inmiddels ken ik Liz veel beter en doordat Arjan er niet meer is kan ik Liz ook meer diepgang geven. Ik sta zelf ook wat steviger in mijn schoenen daardoor. Het is in ieder geval ontzettend leuk om Liz weer te mogen spelen en ik hoop dat de kijkers er weer net zoveel plezier aan beleven!"

De trailer van de eerste serie afleveringen zie je hier: