Leontine Borsato

Verrassend Veertig!

Wat een heerlijke dag heb ik gehad! Ik heb vandaag de hele dag met een grote smile op mijn gezicht rondgelopen! Ik was gisteren ervan overtuigd dat ik een etentje met mijn vriendinnetjes zou hebben, al vond ik het wel wat gek dat ik om 16.00 al opgehaald zou worden. Al snel bleek dat ik me moest verkleden, er lag een buikdanseres-outfit voor me klaar!
Mijn vriendinnetje had eerder die week stiekem schoenen en sieraden opgehaald, en een kledingsetje geregeld. We reden naar Amsterdam en hoewel ik wel door had dat het geen eenvoudig etentje zou worden, dacht ik nog altijd dat ik wat 'met de meiden' zou doen. En eerlijk is eerlijk, ik vond het best een beetje jammer dat Marco daar niet bij zou zijn, ik had hem er graag bij gehad.

   

Toen ik restaurant Nomads in liep, zag ik in de verte al wat mensen verkleed zitten, maar toen ik de ruimte betrad zag ik pas goed wat er allemaal aan de hand was! Al mijn liefste vrienden waren er, mijn familie was er, mensen die ik in geen tijden gezien heb... en natuurlijk mijn Marco! Het was een geweldige verrassing! En... iedereen was prachtig aangekleed in de stijl van 1001 nacht, zoals blijkbaar in de geheime uitnodiging was verzocht.

   

Ik was bijna in shock, zo'n heerlijke verrassing was het. En wat wás het gezellig! Nadat ik iedereen begroet en gekust had, werd er een dvd vertoond. Op de tonen van 'Isn't she lovely' was er een prachtige documentaire gemaakt over mijn 40-jarige leven. Foto's van vroeger, beelden uit 'Het zonnetje in huis' en 'Flodder', Snowmagazine, Veronica Travel en natuurlijk het Rad van Fortuin, het was fantastisch! Ik raakte helemaal ontroerd toen mijn vrienden en familie me op dat grote scherm om de beurt toespraken. Zoveel warmte, zoveel liefde, die ik als een warme deken om me heen voelde! Ik heb gelachen en gehuild, ik heb gedanst met een buikdanseres, ik heb heerlijk gegeten en vooral ontzettend genoten! De lieve kaarten die ik kreeg, de lieve woorden die ik hoorde, het ontroert me en doet me beseffen dat ik een gezegend mens ben. En wat ben ik trots om zulke prachtige mensen in mijn leven te hebben! Dank jullie wel! Met name het aktiecomité dat hier blijkbaar maanden van voorbereiding in heeft gestoken, heel hartelijk dank! Ook de mensen die de moeite hebben genomen felicitaties in het gastenboek te schrijven wil ik bedanken, het maakte mijn verjaardag compleet. Geloof me, op deze manier is het echt geen straf om veertig te worden!

Veel liefs,

Leontine

Foto's: (c) Photoline - Carolien Sikkenk