Leontine Borsato

Première Kabouter Plop heel gezellig!

Afgelopen week ging de film ‘Kabouter Plop en de Pinguin’ in première. Ik had er reikhalzend naar uitgekeken maar op de dag zelf voelde ik toch een gezonde spanning. Je hebt er maanden aangewerkt en tijdens zo’n première kijken alle mensen waar je om geeft met je mee. .Mijn gezin was uiteraard mee, maar ook mijn familieleden, mijn vrienden, collega’s uit het vak en veel media...

Iedereen kijkt dan met een kritische blik naar dat hele grote scherm, dus een beetje nervositeit voelde ik wel. Tijdens het draaien en monteren kun je nog dingen anders doen, aanpassen of weglaten, maar als de film eenmaal af is… dan is het opeens zo definitief! Toen we aankwamen bij het Pathé Theater in Amsterdam en we over de rode loper liepen met zijn allen viel de ergste druk al weg. Ik had er vanaf dat moment alleen maar zin in! Ik zag ontzettend veel bekende gezichten en vond het heel erg leuk dat iedereen voor Plop en de Pinguin was gekomen! 

Na een kort gesprekje en wat fotomomenten voor de pers gingen we de zaal in. Mijn kinderen keken ademloos toe en ik genoot van de reacties van de mensen om me heen. Luca en Senna begrijpen wel dat ik actrice ben, maar hoewel we het ook Jada hebben uitgelegd, was het voor haar nog wel wat lastig. ‘Zo gemeen ben je helemaal niet, mama!’ was haar reactie toen ze zag hoe venijnig Louise Appelboom deed. En de scène waarin Louise vastgebonden word, vonden ze voor mij toch ook wel zielig!
Al met al was het een heerlijke middag!

De dag erna was de première in Vlaanderen. Ook daar was ik met de kinderen natuurlijk bij. In een schitterende zaal keken we toen voor de tweede keer naar de film en de kids vonden hem net zo mooi en spannend als de eerste keer. 'Dat is mama niet écht,' wist Jada inmiddels te vertellen. ‘Ze doet maar alsof hoor!’

Ik ben ontzettend benieuwd wat jullie van de film Kabouter Plop en de Pinguin vinden en hoor heel graag hoe jullie het hebben beleefd!

Liefs,

Leontine.