Leontine Borsato

Stop moedersterfte, Caps Club en meer...

De hele week ben ik druk in touw geweest voor de actie #stopmoedersterfte van Cordaid Memisa
Zo schoof ik aan aan de desk bij RTL Boulevard maar was ik ook te zien bij RTL4’s Koffietijd om over mijn reis naar Burundi en deze actie te vertellen. Heb je dit gemist en wil je het terugzien dan kun je dat via dit linkje nog doen. 
Bij het afsluiten van de uitzending van RTL Boulevard op vrijdag, die je hier kunt terugzien, konden we melden dat er al maar liefst 87.028 sms’jes binnen waren gekomen en wat ben ik daar ontzettend blij mee! Het betekent niet dat de actie nu is afgelopen want je kunt gewoon nog smsen en deze fantastische actie steunen!

Aanstaande zondag 9 november zal ik ook weer op televisie te zien want dan start het tweede seizoen van de spannende jeugdserie Caps Club.
Caps Club is een initiatief van de Lucille Werner Foundation en buiten dat het een geweldig leuke en spannende jeugdserie is laat Caps Club ook zien dat ook kinderen met een handicap net zoals alle andere kinderen spannende avonturen kunnen beleven en natuurlijk ook acteur of actrice kunnen worden.
Cappie is de hoofdfiguur in deze serie. Eigenlijk heet hij Tom van Hulle en ik speel zijn moeder Emma. Cappie is zeer slechtziend maar dat weerhoudt hem er zeker niet van zich in avonturen te storten en samen met zijn vriendjes en vriendinnetjes van de Caps Club mysteries op te lossen.

Dit seizoen krijgen Tom, Sam, Ruben en Charlotte te maken met hoog bezoek want de Koning komt naar Hughevliet. Als de leden van Caps Club onverwachts een oude ruïne in het bos ontdekken, belanden zij, samen met het dove meisje Sterre, in een bloedstollend avontuur. Diep onder de grond en afgesloten van de buitenwereld wordt het voor de vijf een race tegen de klok om Hughevliet te redden.Behalve Cappie (gespeeld door Daan de Groot) worden de rollen van de andere kinderen gespeeld door Eefje Paddenburg (Sam), Timo Verbeek (Ruben), Nomie Gerritsen (Sterre) en Leonie Elbert (Charlotte). Andere rollen worden onder andere gespeeld door Saskia Temmink, Vincent Moes, Pauline Greidanus, Henk Westbroek, Michiel Romeijn, Mattijn Hartemink en Victoria Koblenko. Ik heb met heel veel plezier aan dit tweede seizoen gewerkt en ik ben dan ook erg benieuwd hoe het eindresultaat is geworden. Zondag zal de Caps Club te zien zijn bij Zapp op NPO3 om 18.10 uur! De trailer van het nieuwe seizoen is al uit en kun je hier bekijken, superspannend!

Nu ik het toch over acteren heb wil ik nog even wat leuke nieuwtjes met jullie delen. Zoals ik al eerder vertelde was Jada deze zomer erg druk met opnamen voor de nieuwe film ‘Michiel de Ruyter’. De film is nog niet te zien in de bioscopen maar er zijn al twee geweldige teasers verschenen. De eerste teaser vind je hier en de tweede kun je hier bekijken.

Ook Senna is er maar druk mee maar dat kan niet anders met de helft van mijn genen, haha! Senna speelde al eerder samen met mij in ‘Heksen Bestaan Niet’ was te zien in de Zapp-serie ‘Het Verborgen Eiland’ en is inmiddels aan een nieuw filmavontuur gestart. Senna speelt een rol in de nieuwe familiefilm ‘Code M’ naast niemand minder dan Derek De Lint. Vorig weekend had hij de eerste opnamen in Maastricht en natuurlijk zijn we even bij hem op de set gaan kijken.

Wat is het toch heerlijk als je kinderen jouw passie delen!

Liefs,

Leontine