Leontine Borsato

Met Fedja in de 'Linda'

Onlangs had ik een bijzonder interview met acteur Fedja van HuĂȘt voor de ‘Linda’. Niet alleen was het gesprek met Fedja bijzonder en openhartig, ook de foto’s die voor dit interview zijn genomen zijn gemaakt met een bijzondere invalshoek. En, al zeg ik het zelf, ze zijn prachtig geworden!

Fedja heeft een indrukwekkend CV opgebouwd en als acteur bewonderde ik hem al enorm. Op toneel speelde hij onder meer in toneelstukken van het Ro Theater,  Theatergroep Hollandia en Toneelgroep Amsterdam.
Fedja was recent te zien in de films ‘Soof’ en ‘Lucia de B’. Eerder speelde hij onder andere de hoofdrol van Jacob Willem Katadreuffe in de film ‘Karakter’. Deze laatste film werd in 1998 bekroond met een Oscar in de categorie 'Beste niet-Engelstalige film'.
Maar ook op televisie zien we Fedja geregeld! Hij speelde rollen in de series ‘Penoza’ en ‘Overspel’ en tegenwoordig zien we hem ook in ‘Divorce’ wel eens verschijnen.

Toen ik wist dat ik in gesprek met Fedja zou gaan ben ik mij ook in de persoon Fedja gaan verdiepen en niet alleen in zijn werk als acteur. Ik was nieuwsgierig naar de persoon, wat hem dreef en wilde dat wat ik over de persoon Fedja ontdekte meenemen in dit interview. Het werd een mooi en intiem gesprek waarin Fedja heel open en eerlijk was. Juist dit waardeer ik enorm want het is niet iets wat iedereen zomaar doet. Hij hoefde dit ook niet en wanneer hij zich niet zo open had gesteld had ik ook dat begrepen. Het was immers meer dan een gesprek tussen twee mensen omdat nu heel Nederland dankzij de ‘Linda’ kan meelezen. Fedja heeft mij best veel verteld over de band met zijn vader en de impact die die band op zijn leven heeft gehad. Dat deze band invloed had op allerlei vlakken in zijn leven, de dingen waar hij tegenaan liep in relaties, en dat als relaties te serieus werden hij daar steeds voor weg liep.
Het was zo mooi dat Fedja daar zo open over praatte en dat hij zich zo bloot durfde te geven! Door dit gesprek heb ik niet alleen bewondering voor hem als acteur maar zeer zeker ook als persoon!

De nieuwe ‘Linda’ ligt nu in de winkel!

Liefs,

Leontine