Leontine Borsato

Heksen Bestaan Niet!

Naast mijn werk voor onder andere de BankGiroLoterij ben ik met twee hele leuke projecten bezig en... ben ik weer druk aan het acteren.

Vorig jaar speelde ik een rol in de jeugdserie Caps Club, een serie die mede door Lucille Werner wordt geproduceerd en waar ik al eerder over schreef.
Van deze leuke jeugdserie wordt inmiddels door de Tros een tweede serie gemaakt en de opnamen hiervan zijn al in de kerstvakantie begonnen. Wanneer de uitzendingen van deze serie van start gaan kan ik jullie nog niet vertellen maar op de planning staat tv-seizoen 2014/2015.

Bij het andere project waar ik op dit moment mee bezig ben heb ik één van de leukste collega’s die je je maar kunt voorstellen. Hij is behalve lief, ook heel grappig en heeft absoluut talent voor wat we nu allemaal aan het doen zijn. Over wie en wat ik het heb? Mijn zoon Senna en de nieuwe familiefilm ‘Heksen Bestaan Niet’!
Nadat eerder Jada was gaan acteren in de Sinterklaasfilm Sint en Diego en ik samen met Luca in de televisieserie ‘Koen Kampioen’ speelde mag ik nu samen met Senna in deze nieuwe familiefilm gaan spelen en wat is dat leuk om te doen!
Voor het 24Hours Project van Cinekid was Senna al eerder te zien in de korte film Plak Band en daarin was al te zien dat de acteergenen en -kriebels in hem ruim vertegenwoordigd zijn. Deze rol is Senna ook niet aan komen waaien. Hij heeft net als veel andere kinderen auditie moeten doen en hoe leuk is het dan dat we samen in ‘Heksen Bestaan Niet’ mogen gaan spelen?

Wat samen in een film spelen ook nog eens als extraatje meebrengt is dat we ook samen repeteren en onze teksten oefenen. Senna verbetert me regelmatig en ik kan hem weer van allerlei tips voorzien. Mooi dat iets dat feitelijk werk me zoveel fijne moeder-zoon-momentjes oplevert!

Senna speelt de rol van Roy, het beste vriendje van Katie, een rol van Holland's Got Talent-winnares Aliyah. Ik speel de rol van de boosaardige sterrenheks Concuela die hele nare plannen met de aarde heeft. De andere vier sterrenheksen ontdekken mijn plannen, nemen mijn amulet, en daarmee een deel van mijn krachten, af en verbannen mij naar de spiegelgevangenis. Het amulet dat me is afgenomen wordt door de vier andere sterrenheksen gebruikt om op zoek te gaan naar een nieuwe sterrenheks. Dit amulet zorgt er ook voor dat Katie en Roy ineens betrokken worden bij deze zoektocht. Roy en Katie ontdekken ook nog eens dat Katie bijzondere krachten heeft.
Zal het Katie, Roy en de overige vier heksen lukken mijn boosaardige plannen te verijdelen? Dat kunnen jullie straks in de bioscoop gaan zien!

‘Heksen Bestaan Niet’ heeft een geweldige cast! Naast Senna, Aliyah en mijn persoontje spelen onder andere Eva Simons, Do, Sharon Doorson, Jörgen Rayman, Dolores Leeuwin, Roue Verveer en Bas Muijs rollen in deze film.

De film ‘Heksen bestaan niet’ draait vanaf 18 juni 2014 in de bioscoop! ‘Heksen bestaan niet’ heeft inmiddels ook een eigen Instagramaccount en Twitteraccount waar je iedere keer weer een bijzonder kijkje achter de schermen van de opnamen ziet. Deze Instagramaccount vind je hier en de Twitteraccount vind je hier.

Liefs,

Leontine