Leontine Borsato

'Samen Voor Altijd'

Op donderdag 21 november jl. was Marco de hoofdgast bij Humberto Tan, dit onder andere in verband met het nieuwe album Duizend Spiegels dat op 22 november uitkwam. Naast Marco waren ook John Ewbank en Alex, de vader van de overleden jongen Wesley op wie het nummer ‘Verlies’ is gebaseerd, en ikzelf aan tafel aangeschoven.

Na de uitzending hebben we enorm veel reacties ontvangen onder andere over het verhaal van Alex over zijn zoon Wesley. Daarnaast kregen we heel veel reacties op ‘Samen Voor Altijd’ dat Marco samen met onze dochter Jada zong waarbij zij begeleid werden door John en Day Ewbank.

Het verhaal achter ‘Samen Voor Altijd’ is een bijzonder verhaal omdat de basis van dit liedje is gemaakt door Day, het dochtertje van John Ewbank. John ontving een filmpje van Vivian, de moeder van Day, waarin Day een stukje op de piano speelde. Wat Day speelde had ze zelf bedacht en werd de basis van ‘Samen Voor Altijd’. De neef van John trouwde in Engeland en John had het stukje pianospel van Day verder uitgewerkt. Samen met zijn dochtertje zong en speelde John dit liedje op de bruiloft van zijn neef. Zodra John zag wat dit met de mensen deed wist hij dat hij er verder mee aan de gang moest en dat dit een liedje zou moeten zijn dat door Marco en Jada samen gezongen moest worden. John had Jada al eerder horen zingen en wist dat ze dit kon waarop hij het Marco voorlegde.

Vanaf dat Jada al heel klein is is ze zogezegd niet van het podium 'af te slaan'. Ze vindt het heerlijk om te dansen, te acteren, te zingen. Zingen doet Jada de hele dag! Waar zowel Marco als ik later tot bloei kwamen wist Jada al heel erg jong dat ze op dat podium wil staan. Als we op vakantie waren en er een voorstelling in het restaurant met danseressen was rende Jada op 3-/4-jarige leeftijd al richting het podium, klom erop en ging met de danseressen meedoen.  Jada kent geen verlegenheid en vindt alles leuk om te doen.

Voor Marco is 'Samen Voor Altijd’ met Jada zingen een bijzondere gebeurtenis. Ze is tien jaar nu, dit moment, deze tijd, komt nooit meer terug. Zo uniek dat het nu vastgelegd is in een liedje...
Het is natuurlijk ook een bijzondere song. Het vertelt over de band van een kind met zijn ouders, hoe ze elkaar bekijken, hoe ze samen zijn en hoe hecht een band kan zijn.

Toen ik ‘Samen Voor Altijd’ voor het eerst hoorde schoot ik dan ook helemaal vol. Als moeder ben je nu eenmaal trots op je kind en wanneer je je dochter dit samen met haar papa ziet en hoort zingen, de liefde tussen de twee zo vastgelegd ziet dan raakt je dat. Zeker met een tekst die zo prachtig is.

De gehele uitzending van RTL Late Night is terug te zien via deze link. Wil je speciaal de uitvoering van Marco, Jada, John en Day zien dan kun je dat via deze link terugzien.

Vanaf vrijdag 22 november was het album te downloaden en dankzij de vele downloads van juist ‘Samen Voor Altijd’ stond dit prachtige liedje ineens op nummer 1 in iTunes. Het maakt me blij en ontzettend trots!

Liefs,

Leontine