Leontine Borsato

De Caps Club gaat van start!

Op het moment lijkt het wat rustiger rond mij maar dat wil niet zeggen dat ik helemaal stil zit hoor! We hebben een heerlijke vakantie achter de rug waarin we heel veel met het gezin hebben gedaan. Heerlijk is het om even alle tijd voor elkaar te hebben, zeker met de drukke periode die Marco nu weer ingaat met onder andere The Voice of Holland en het maken van zijn nieuwe album.

Vanaf aanstaande zondag start er een, toch wel bijzondere, nieuwe jeugdserie waar ik een leuke rol in speel.
Lucille Werner kent iedereen van onder andere Lingo en zoals, denk ik, ook wel bekend is zet zij zich in voor de verbetering van de maatschappelijke positie van gehandicapten. Lucille organiseerde en presenteerde eerder de Mis(s) Verkiezing en de CapAwards en heeft nu het initiatief genomen voor de jeugdserie Caps Club.Het mooie aan deze jeugdserie is dat de hoofdrollen van de kinderen worden gespeeld door een aantal kinderen met een (lichte) handicap zonder dat de nadruk op die handicap ligt. Hiermee laten zij zien dat een lichte handicap je absoluut niet hoeft te weerhouden van het spelen van een rol in bijvoorbeeld een jeugdserie en dat zij, ondanks hun handicap, feitelijk net zo zijn als heel veel andere kinderen. Zowel volwassen en kinderen met een (lichte) handicap kunnen wel degelijk hun weg vinden in deze maatschappij. In de serie speel ik de moeder van van hoofdrolspeler Tom die door zijn vrienden ook wel Cappie wordt genoemd. Onder andere Mike Libanon en Leona Philippo spelen ook rollen in deze nieuwe serie. De rollen van de kinderen worden vertolkt door Daan de Groot, Eefje Paddenburg, Jermain de Deugd, Timo Verbeek en Leonie Elbert.

Cappie is de hoofdpersoon in deze nieuwe serie en hij is leider van de Caps Club. Hij is net in het dorp Hughevliet komen wonen en is nieuw op de school De Hughenoot. Het is een knap en slim ventje dat slecht ziet, maar zijn overige zintuigen sterk ontwikkeld heeft. Zijn gehoor is superscherp, hij herkent alle geuren en is een geboren puzzelaar. Kortom, een echte speurneus. Zo raakt hij verzeild in het Mysterie van de Schoppen Heer. Een Mysterie dat iedereen aangrijpt, maar alleen Caps Club, bestaande uit Cappie en zijn vrienden Sam, Siggy, Ruben en Charlotte, kan oplossen.

Aan deze jeugdserie is heel duidelijk te zien dat hij is gemaakt met heel veel liefde; mooie beelden, heel filmisch en met goede muziek. De kinderen acteren fantastisch. Daan, die de hoofdrol van Cappie speelt, had nog nooit eerder geacteerd en doet het geweldig! Alle bovengenoemde factoren zorgen ervoor dat het een hele rijke serie is geworden die je zeker moet gaan zien.

Naast presenteren, dat toch wel een grote liefde van mij is, vond ik het heel fijn aan deze toch wel bijzondere serie mee mogen te werken. De Caps Club is vanaf aanstaande zondag 1 september bij Zapp op Nederland 3 vanaf 18.55 uur!

Wij gaan er met het hele gezin voor zitten, kijken jullie mee?

Liefs,

Leontine