Leontine Borsato

Ik doe mee met 2x2!

Afgelopen week heb ik samen met Angela Groothuizen de campagne “ik doe mee met 2x2” gelanceerd! Toen ik hiervoor gevraagd werd hoefde ik niet lang na te denken! Ik weet hoe belangrijk het is om voldoende groente en fruit te eten en ik ken ook, net als iedere andere moeder die strijd aan tafel!
Maar ik weet inmiddels dat ik het moet blijven aanbieden, want smaak veranderd........ inmiddels heb ik dus 3 kinderen die veel lusten!
Ik kan zo genieten van mijn kinderen die lekker zitten te eten........... en vooral van gezond eten! Daar wordt iedere ouder blij van!

Met drie opgroeiende kinderen realiseer ik mij dat een goed voorbeeld nu, bijdraagt aan een gezonde levensstijl later. Ik zie dat als ik het goede voorbeeld geef, de kinderen ook gemakkelijker groenten en fruit eten. Hopelijk gaan door 2x2 steeds meer mensen het belang van gezonde voeding inzien.

Marco en ik vinden het erg belangrijk onze kinderen het goede voorbeeld te geven, ook wanneer het om eten gaat. Niet alleen is gezonde voeding enorm belangrijk voor opgroeiende kinderen, het eten van groente en fruit zou hier vanzelfsprekend bij moeten horen!

Welke ouder herkent het griezelende gezichtje van zijn peuter niet als het de groente of het fruit op zijn bordje herkent? “Lussiknie!” is iets dat ouders heel vaak horen in deze fase en het is iets dat je gedurende de jeugd van je kind nog vaak zult horen. Daartegenover staat dat bijvoorbeeld ouders van kinderen op een kinderdagverblijf vaak horen dat hun kind zo lekker heeft meegegeten van het fruit.

Ook hier geldt natuurlijk zien eten, doet eten en eigenlijk is het helemaal niet zo moeilijk om het eten van fruit en groente leuk en daarmee ook lekker te maken.
Thuis maken we bijvoorbeeld regelmatig ‘sateetjes’ van allerlei soorten fruit. Niet alleen ziet dat er al direct lekker uit, het is ook nog eens iets dat juist zo leuk te doen is samen met je kinderen! Hetzelfde geldt voor een lekkere zomerse fruitsalade, wanneer fruit zo verwerkt is zijn kinderen als snel geneigd hier lekker van te eten.

Net zoals fruit belangrijk is, hoort ook groente een vast onderdeel van de maaltijd te zijn. Er zijn zoveel verschillende variaties op groenten te bedenken en zoveel verschillende manieren om groenten klaar te maken dat er voor ieder kind wel een aantal gerechten met groenten zijn die hij of zij lekker zal vinden. De uitdaging zit hem in het uitzoeken van welke groenten en op welke manier deze klaargemaakt gaan worden. Ook hier geldt dat dit samen met je kind doen niet alleen erg leuk is maar het je kind ook nog eens extra stimuleert bewust met zijn voeding bezig te zijn. Een leuk filmpje over de start van de 2 x 2 campagne is te bekijken via deze link.

Ik hoop dat jullie net zo enthousiast zijn over deze campagne als ik en dat jullie straks allemaal zeggen ‘Ik doe mee met 2x2!’

Liefs,

Leontine