Leontine Borsato

Wie wordt jeugdambassadeur 2011 voor Cordaid Memisa?

Inmiddels zullen jullie wel bekend zijn met het feit dat ik ambassadrice ben voor Cordaid Memisa en uit hoofde hiervan al diverse projecten heb bezocht. De laatste reis die ik maakte was bijvoorbeeld naar Bangladesh waar ik het moeder-kindproject bezocht dat daar opgezet is. Vol bewondering voor dit project maar ook vol nieuwe indrukken keerde ik terug uit dit prachtige land met zijn prachtige mensen. Het werk dat ik doe maakt niet alleen ontzettend veel indruk op me, maar het doet me ook iedere keer weer realiseren hoe goed we het hier hebben en dat dingen die voor ons zo vanzelfsprekend zijn voor anderen het verschil kunnen maken tussen leven en dood.

Cordaid Memisa is in samenwerking met sponsor ASN Bank op zoek naar een jeugdige collega voor me, letterlijk jeugdig, want zij zijn op zoek naar de nieuwe jeugdambassadeur voor Cordaid Memisa. Deze jeugdambassadeur zal uiteindelijk voor Cordaid Memisa een reis naar Tanzania maken waar hij of zij een project zal bezoeken dat de ASN Bank samen met Cordaid opzet.

Via de site www.jeugdambassadeur.nl kunnen kinderen zich opgeven en één van deze kinderen was Ying Visser. Ying is 15 jaar oud en heeft zich opgegeven omdat zij zelf geadopteerd is uit China. Na een reis terug naar haar roots realiseerde ook zij zich hoe goed wij het hier hebben en door zich op te geven als jeugdambassadrice hoopt ook zij een verschil te kunnen maken voor andere kinderen in deze wereld die het minder goed hebben dan zij. Ik vind het een geweldig streven en wil haar hiermee dan ook graag een steuntje in de rug geven.

Nu ik het toch over Cordaid Memisa heb, in mijn gastenboek is al een paar keer gevraagd naar de armbandjes die ik draag en waarvan een deel van de opbrengst ten goede komt aan Cordaid Memisa.
Deze armbandjes zijn inmiddels via het internet te koop en wel via de site www.orangebag.nl.

Liefs,
Leontine