Leontine Borsato

Vaderdag!

Vaderdag is een bijzondere dag. Een dag waarop je je vader in het zonnetje zet en je een keertje extra uitspreekt hoe belangrijk de band tussen jullie is. Ik heb altijd een heel hechte band met mijn vader gehad, maar helaas is mijn vader een jaar voor ik Marco leerde kennen overleden.

Er is bijna iedere dag wel een moment dat ik even aan mn vader moet denken, bijvoorbeeld doordat de kinderen iets doen, door een film of een bepaalde geur, maar met vaderdag is het op de 1 of andere manier bewuster en denk ik vooral aan de mooie dingen die we samen gedeeld hebben.

Voor Marco is dit zijn eerste vaderdag zonder zijn eigen vader. Roberto overleed begin dit jaar onverwachts. Het zal een dag vol dubbele gevoelens zijn. Maar dat geeft niets, daar is ook alle ruimte voor.

Vanmorgen hebben we papa verwend met ontbijt op bed. Nou ja, dat ontbijtje aten de kids zelf op, want Marco wil graag een paar kilootjes kwijt en ontbijt met een shake. Maar het was niet minder gezellig natuurlijk! Marco kreeg zelfgeknutselde kadootjes waarbij vooral de prachtige brillenkoker van Senna goed in de smaak viel. Nu nog een bril, ha ha. Nee hoor, hij is bedoeld voor een zonnebril natuurlijk!

Verder kreeg Marco twee rozen, eentje voor hemzelf en eentje voor zijn vader. Ook voor mijn eigen vader heb ik een roos in huis gehaald. Vanmiddag bezoeken we het graf van mijn vader en dan staan we samen even stil bij onze vaders.
Kortom, een andere vaderdag dan eerdere jaren, maar eentje die we gezellig met elkaar doorbrengen en waar we veel van genieten!X Leontine