Leontine Borsato

Draadjesvlees

Afgelopen weekend was ik te gast bij Paul de Leeuw in Mooi! Weer de Leeuw! Er was een wens ingezonden door de echtgenoot van Martine Penning. Martine heeft ooit een deel van mijn recept van ‘draadjesvlees’ in de Margriet gevonden maar wilde zo graag het complete recept. Helaas klopte het recept uit de Margriet niet helemaal, maar natuurlijk wilde ik haar mijn recept best geven! Martine kan vanaf nu in ieder geval de keuken in, maar mochten er meer mensen nieuwsgierig zijn, hier is het recept!

Voor 1 kilo draadjesvlees heb je nodig:
  • Een grote braadpan
  • 1 kilo (ongeveer 4 lappen) sukadelappen
  • 2 pakjes croma
  • Zout
  • Vers gemalen zwarte peper
  • 6 laurierblaadjes
Het vlees aan beiden zijden bestrooien met een beetje zout en met de verse peper. De boter smelten tot het lichtbruin kleurt en dan de sukadelappen, aan beide kanten bakken. Eigenlijk net als een biefstukje. Wanneer het vlees volledig dichtgeschroeid is, het vuur lager zetten en er twee bekers heet water bij gooien. Vervolgens mag het gas weer iets hoger tot het begint te pruttelen. Doe dan de laurier blaadjes erbij en zet het gas weer lager. Laat de deksel op de pan maar wel met klein luchtgaatje, dus niet helemaal dicht.
Laat dit heel zachtjes pruttelen en check regelmatig of je jus niet te donker wordt. (Dit betekent dat het water verdampt is en dan moet er dus water bij!)
Ieder half uur de lappen even omdraaien en er eventueel weer een beetje heet water bij doen.

Na 3 uur onder toezicht geprutteld te hebben valt het vlees uit elkaar en heb je heerlijke draadjesvlees........

Lekker met bloemkool, broccoli en natuurlijk een gekookt aardappeltje want je hebt bij draadjesvlees altijd een heerlijke jus!

Weet je, eigenlijk maak ik zelf meestal 2 kilo (in 2 braadpannen) omdat Marco het zo lekker vindt dat hij het de volgende dag graag ook nog op een wit broodje wilt eten!
Ook de kinderen smullen ervan!
Probeer het eens uit, zou ik zeggen!

Eet smakelijk!

X Leontine