Leontine Borsato

Tientallen gezichten van Tien!

Leontine werd bij het grote publiek bekend als die leuke blondine die in het Rad van Fortuin dagelijks de bordjes voor ons omdraaide. De afgelopen jaren heeft Leontine laten zien graag te variëren met haar kapsels en bewezen dat veel looks haar erg mooi staan. Kijk maar eens mee!

Het kan niet anders dan dat het je een keertje opgevallen is: Leontine varieert graag met haar looks! Dan weer blond en dan weer bruin, krullen of stijl haar, bij Tien kan het allemaal en het staat haar ook allemaal leuk!

De dreads zijn heel gewaagd en heel apart. Er zijn maar weinig vrouwen die een dergelijk kapsel aandurven en 'de bladen' stonden er vol van. 
Leontine had de dreads aan haar eigen haar laten bevestigen, waardoor haar eigen blonde lokken er speels tussen uit piepten, heel leuk!

Haar bruine haren zorgden ook voor een hele schok in de media! Hoewel veel mensen Leontine slechts als blondine kenden, is haar eigen haarkleur een stuk donkerder. Misschien dat daarom het bruine haar bij haar ook zo natuurlijk staat. 
Inmiddels is Leontine al lange tijd niet echt blond meer geweest.
Wist je dat Leontine tijdens het maken van deze foto al in verwachting was van Luca? Nog niet zo lang, maar naarmate de zwangerschap vorderde zag je hoe haar trekken langzaam veranderden, prachtig! Op deze foto is echter nog echt een meisje! 

Deze foto stamt uit de tijd dat Leontine een rol had in de musical 'De Jantjes'. Hoewel de visagisten enorm hun best deden van Tien een lelijke meid te maken, kregen ze dat niet voor elkaar. 'Bleke Doortje' was in De Jantjes nog altijd een mooie meid! Leontine zong ook in de musical, wat ze leuk en erg spannnd vond!
'Keihard de lekkerste' was de kreet die gepaard ging met Leontine toen ze het gezicht van Veronica was.  Je zag haar afbeelding terug op affiches, posters en zelfs bussen. De Leontine-kalenders gingen als warme broodjes over de toonbank!

Ook hier was Leontine in verwachting van Luca, en hier zie je duidelijk dat de mooie meid in een hele mooie vrouw verandert. Het moederschap straalt er van alle kanten af, ook al is Luca hier nog niet geboren!


Ook deze foto is uit het Veronica-tijdperk. Het is opvallend hoe Leontine op de foto's zo ongelofelijk anders is. Het lijken gewoon foto's van veel verschillende vrouwen. Veronica had destijds een heel sexy imago, begrijpelijk dus dat ze Leontine als boegbeeld kozen!

Deze foto is uit de begintijd van de carrière van Leontine, en was een cover van de Panorama. Ze had dat zelfverzekerde van een jonge meid die denkt dat ze de hele wereld kent en heel wat weet. Daar kwam ze later wel op terug, maar die blik vol zelfvertrouwen, die heeft ze nog!

Deze foto heeft weinig uitleg nodig, want dit is natuurlijk Leontine als bruid!
Ook hier is haar kapsel weer helemaal anders, met die prachtige verse bloemen erin! Leontine trouwde op 22 mei 1998 met Marco.

Je moet even goed kijken, maar ook dit is Leontine! Ze imiteerde hier Nina Hagen in de Sterrenplaybackshow! Ze deed dat zo goed dat bij het zien van deze foto er nog altijd twijfel is of het niet de echte Nina is...


Deze foto komt uit een serie die destijds voor een mannenblad werd geschoten. Het was in de periode dat Marco Leontine net leerde kennen. Hij was helemaal een beetje nerveus toen hij bij een tankstation een exemplaar kocht. Hij kon niet geloven dat die prachtige vrouw hem leuk vond!
Deze foto komt uit het Haarboek van Leco van Zadelhoff, vriend, ex-collega en visagist van Leontine. In dit boek laat Leco zien wat voor leuke dingen een vrouw allemaal met haar haar kan doen en Leontine vond het leuk om mee te werken. Het is een zeer aparte dracht en leuk voor een feestje!

Deze foto is gemaakt toen Marco voor één keer hoofdredacteur van de Margriet was. Senna was nog een baby maar Leontine zag er niet uit alsof ze net een zwangerschap, bevalling en tientallen onderbroken nachten achter de rug had...

Ook deze foto is daar een voorbeeld van. Hij is van december 2002, terwijl Jada nog maar twee weekjes oud is. En natuurlijk paste ze gewoon weer in haar spijkerbroek, al weten wij niet hoe ze dat doet!


In 2007 vertolkte Leontine de rol van Louise Appelboom in de film Kabouter Plop en de Pinguin. Louise maakte daarin jacht op pinguins om er soep van te koken. Leontine had daarvoor een schitterende pruik op wat haar een nog gemenere uitstraling gaf!

Tijdens de uitreiking van de jaarlijkse Beau Monde Awards in 2007, verraste Leontine een ieder door met een rond krullenkopje aan te komen. Het door Leco ontworpen kapsel stal de show deze avond en velen spraken over deze bijzondere haardracht die Leontine prachtig stond!

Leontine was te gast bij Carlo & Irene voor een hilarische sketch! Carlo en Irene namen de rol van Tommie en Annika op zich, waar Leontine met ferve de rol van Pippi vertolkte. Met rode vlechtjes, tientallen sproetjes en uiteraard geen blad voor de mond nemend, was Leontine een levensechte Pippi. Hoewel de vlechtjes haar ook leuk staan, hebben we dit kapsel geen tweede keer bij haar ontdekt nog!

Dat Leontine een bijzondere vrouw is, mag duidelijk zijn! Blond of donker, kort of lang, stijl of gekruld, alles staat haar fantastisch.
Ze is een prachtig vrouw, zowel van buiten als van binnen!